Sterling Books

Titles from Sterling Books can be ordered through the Toccata web shop Worldwide.

Siv Wennberg: Jag sjunger ut!

Siv Wennberg Memoarer

Ett Dramatiskt sångarliv.

Hovsångerskan Siv Wennberg. född 1944 i Timrå under ganska små omständigheter, berättar. Oförvägen och med en vilja av stål så studerade hon först pianospel. Spådd en lysande framtid som konsertpianist upptäcktes under studietiden att hon också hade talang för att sjunga. Under ledning av den legendariska sångpedagogen professor Arne Sunnegårdh utvecklades rösten till något unikt och hon gjorde en sensationell operadebut 1972. Därefter hade hon en lång karriär som en av världens främsta dramatiska sopraner i musik av framföralt Verdi, Wagner och Richard Strauss, ofta tillsammans med världsstjärnor som Birgit Nilsson och Nicolai Gedda.

Siv berättar medryckande och frispråkig om föreställningar, sångkolleger och dirigenter, genier och dilettanter i operans värld. Hon berättar också både självutlämnande och insiktsfullt om sina ideal, kampen för roller, sångteknik och kulturpolitik.

Ved sidan av sin sångkarriär blev hon under 90-talet känd för en bredare publik som 'Sivan-Divan', som ständig gäst hos Aschberg i TV3.

Boken är rikt illustrerad med många bilder från föreställningar såväl som ur privata album. Dessutom medföljer en CD med ett tvärsnitt av Sivs inspelningar.

 

© 2015 Sterling, Stockholm, Sweden